skovspillene.dk

Forside
Skov
Leg
Læring

Hvad Er E-læring?
12. November 2020
Billede af: Pixabay

E-læring er læring via digitale midler. E-læring kan her ske enten delvist eller udelukkende via digitale kanaler og midler. E-læring kan både anvendes som supplementer til den resterende undervisning.

I forbindelse med restriktioner, geografiske afstande eller tidsforskelle kan undervisningen også anvendes til det komplette pensum. Læs mere om e-læring herunder og se eksempler på brugen af e-læring.

Eksempler på e-læring

Der findes efterhånden en lang række e-læringsplatforme, som enten er udviklet decideret dertil, eller hvor underviserne og eleverne anvender eksisterende platforme til undervisningen.

Blandt de mest populære anvendte platforme og e-læringsredskaber finder du programmer som:

  • Microsoft Teams
  • Zoom
  • Plan2learn
  • Scrom

De mange platforme der anvendes til e-læring kaldes også for LMS - learning management system. 

For mange af systemerne gælder, at det enten er skolerne selv eller de offentlige myndigheder bag, der står bag valget af de enkelte systemer, som derfor godt kan variere fra uddannelsesinstitution til uddannelsesinstitution.

I Microsoft Teams finder du for eksempel LMS365, der er en undbygget udgave i programmet. Det er dog kun som en demomodel, så ønsker man at udnytte den fuldt ud, så koster det.

Om e-learning er fremtiden, er måske for tidligt at konkludere. Men i en tidsalder med individualitet, geografiske afstande og behov for afstand kan e-learning nemt opleve et boom i brugen.

Om det hele erstatter den traditionelle undervisningsform, er dog endnu ret usikkert, men det kan meget vel være kommet som et fast supplement dertil.

OBS: som markatet øverst viser, så er den ovenstående tekst, udarbejdet med økonomisk finansering fra avXperten. Her kan du eksempelvis købe elektrisk løbehjul, og meget meget andet. Derfor er dette indhold markeret.