skovspillene.dk

Forside
Skov
Leg
Læring

Hvad Er Livslang Læring?
12. May 2021
Billede af: Pixabay

En stor del af de mest succesrige og magtfulde mennesker i verden har alle en ting til fælles, nemlig at de dyrker det, man kalder for livslang læring. De søger hele tiden ny viden, og forsøger at blive klogere, også selvom de har en alder, hvor mange ellers tror, at de ved det meste.

Hvad er livslang læring? Livslang læring er et begreb, der dækker over noget, som rigtig mange danskere dyrker, nemlig at vi skal blive ved med at lære og blive klogere hele vores liv. Mere simpelt fortalt så handler det om, at man ikke stopper med at opsøge ny viden og nye oplevelser, bare fordi man ikke længere går i skole eller er under uddannelse. Livslang læring kan ske på mange måder og tage mange former.

Der er som sagt mange måder at dyrke dette begreb på. For nogle kan det være at læse en bog i ny og næ, for andre kan det være at tage løbende kurser i alle mulige ting, der ingen relation har til ens primære erhverv.

Mange tager også på højskole i en høj alder, netop for at lære, udvikle sig og få nogle nye oplevelser på trods af, at man ikke længere er i den traditionelle skolealder. Danmark har en stolt tradition inden for netop dette, og vi har masser af mulighed for at dyrke livslang læring, hvis vi ønsker det.