skovspillene.dk

Forside
Skov
Leg
Læring

Hvad Finder Jeg I Skoven?
26. April 2021
Billede af: Pixabay, SplitShire

Der er faktisk næsten ikke det, du ikke kan finde i skoven, selvfølgelig ud fra den kontekst, at du er i en skov. 

Det er også forskellige fra årstiderne, hvad du finder i skovbunden og omkring dig.

Tager vi forår/sommer, finder du gerne nye skud og blomstrende planter i skovbunden. Du finder et stort dyreliv, som er både i træer, buske og skovbund, nu hvor det endelig er vejr til at være ude. Du kan også sagtens finde lidt rester af gamle grankogler, blade, knækkede kviste eller gamle træer, som er døde. Sidst på sommeren kan du også sagtens finde nødder, bær og andet godt, som du kan tage med hjem til dit eget køkken.

Dyrelivet er også stort, når det er forår/sommer, da det gerne er her, at mange dyrearter parrer sig. Det er dyr som egern, fugle, rådyr, dådyr, ræve, grævlinger, muldvarpe osv.

Går vi over til efterår/vinter-sæsonen er der mere ro i skoven, i hvert fald dyrelivsmæssigt. I forhold til næring kan du i de rigtige skove finde forskellige svampe, nødder og krydderurter. Igen som du kan tage med hjem og bruge i diverse retter. I denne tid er der også et stort nedfald af blade, så hvis du skal finde lidt liv i skovbunden, skal du grave efter det.

Desværre kan du også finde ting som affald, hvis det er en skov, som er offentlig for alle. Gør en god gerning og saml det op. Skoven kan ikke nedbryde det, før om mange mange år.

Skiltet øverst viser, at denne tekst var skrevet med økonomisk finansering fra Perlen Odense. Her finder du et imponerende sortiment af Susannne Friis Bjørner, eller utallige andre gode varer. Derfor er denne tekst markeret.