skovspillene.dk

Forside
Skov
Leg
Læring

Hvad Koster En Skov?
20. November 2020
Billede af: Pexels

Hvis du nogensinde har gået med en drøm om at eje din helt egen skov, så er det faktisk langt fra et helt utænkeligt scenarie. Man kan nemlig godt købe og eje skove i Danmark, hvilket mange i øvrigt gør, hvor de eksempelvis går på jagt.

Man kan også købe skov med henblik på at skovdyrke, altså hvor man sælger træet. Så er det helt store spørgsmål bare, hvad i alverden det koster at købe sin helt egen skov. Det afhænger selvfølgelig både af størrelse, type og beliggenhed, ligesom det gør ved alt andet handel af fast ejendom.

Hvad koster en skov? En skov koster som regel et sted mellem 70.000 - 150.000 kroner pr. hektar skov. Prisen kan dog variere, og er påvirket af ting som beliggenhed og den stående vedmasse. Man har dog set yderpunkter i prisen pr. hektar er 30.000 - 500.000 kroner, men det ses kun sjældent, at der bliver handlet i disse prisklasser.

Der har i de seneste år været en stigning på efterspørgslen på skov. Køb af skov er ofte en relativt sikker investering, som mange hellere vil sætte deres penge i frem for at betale negative renter i banken. Investering i skov vil typisk have en forrentning på mellem 1-2 procent om året.