skovspillene.dk

Forside
Skov
Leg
Læring

Hvad Må Jeg Tage I Skoven?
10. May 2021
Billede af: Pixabay

Generelt må man indsamle ting over alt i skoven, hvis der er tale om en offentlig skov. Der er dog visse retningslinjer, som man bør kende og overholde. Disse retningslinjer kan du læse lige herunder, så du har dit på det tørre, når det kommer til indsamling af ting i skoven.

Dette må du tage og samle fra skoven

Miljøstyrelsen har opdelt indsamlingen af ting i forskellige kategorier. De lyder således:

Svampe, bær og frugter

Man må i et begrænset omfang indsamle disse ting, så længe det er til privat brug. En tommelfingerregel lyder på, at man må samle så meget, der kan være i en plasticpose.

Grene og lignende

Igen må du, i et begrænset omfang, samle grene, kviste, løv og lignende der ligger på bunden. Igen skal det være til privat brug. Du må også klippe grene af løvtræer, såfremt træet er over 10 meter højt. Dette gælder selvfølgelig kun offentlige skove.

Brænde

For at samle brænde ind i skoven, så skal du have det, der hedder et sankekort. Dette giver dig ret til at samle brænde i et bestemt område. Har du ikke dette, så er det ikke tilladt.

Planter

For at grave planter op, skal du have tilladelse fra ejeren af skoven. Du må uanset hvad aldrig grave fredede planter op.