skovspillene.dk

Forside
Skov
Leg
Læring

Hvor Ligger Rold Skov
13. November 2020
Billede af: Pixabay, SplitShire

Rold Skov er Danmarks næststørste sammenhængende skov med sine cirka 8000 hektar. Skoven ligger centralt i Himmerland mellem Arden og Skørping, altså i Jylland. Rold Skov betegnes som en national skov. Skoven har Rebild Bakker og Den Jyske Skovhave, som seværdigheder inde i skoven. 

Skoven har igennem sin lange levetid været forbundet med tyverier og overgreb og det var først i 1830'erne, at en større bande blev opløst og endelig forsvandt. I forbindelse med at banden blev fanget, kom der efterfølgende en række retssager, som varede i 7 år. 

Flere år senere blev skoven brugt under Den Kolde Krig, hvor der blev anlagt en bunker ved navn, Regan Vest. Denne bunker blev bygget, så den kunne beskytte landets ledelse, hvis nu en ny krig skulle bryde ud, en eventuel tredje verdenskrig, hvilket heldigvis ikke skete. I dag er bunkeren nedlagt, men er igang med måske at blive et museum for offentligheden, hvor alle kan komme ned og opleve stemningen fra Den Kolde Krig og den unikke historie, som bunkeren nu har. 

Hele skoven er derfor et besøg værd, da der er en masse stier, ruter, museer og andre kulturelle oplevelser, som helt sikkert kan være oplysende og give gode minder med familien eller vennerne.

Denne tekst er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Der kan du blandt andet bestille: Enamel øreringe.