skovspillene.dk

Forside
Skov
Leg
Læring

Hvor Må Man Cykle I Skoven?
21. May 2021
Billede af: Pixabay, Free-Photos

Det kan altid være sjovt at cykle mellem træerne og buskene i skoven, men man skal holde sig til diverse stier og veje i skovene, da cykler kan ødelægge meget af skovbunden, hvis der ikke decideret er anlagt en bane.

Hvis du gerne vil prøve oplevelsen, hvor du kommer lidt 'off-road', kan du finde en skov, hvor de har anlagt en mountainbike- og cykelbane. Sådan en form for rute finder du eksempelvis i Svanninge Bakker, som ligger i nærheden af Faaborg. I denne skov er der blevet lavet en masse forskellige baner, både lange og korte, hvor du kommer op og ned på forskellige bakker, samt ind imellem træer, buske, krat osv. 

Husk dog at tage noget tøj på, som gerne må blive meget beskidt. Det at køre 'off-road' er som regel ikke en renlig tur, da tempoet også er højt.

Jeg har selv prøvet at gå på nogle af banerne, og hvis du ikke er til at cykle, er det også virkelig sjovt at gå på dem. Det er dog selvfølgelig med forbehold, da du hele tiden skal holde øje med cykler, så du ikke bliver kørt ned.

Mange danske skove har som enten skilte på stedet eller en hjemmeside, hvor du også kan se, hvilke regler der gælder for gåture, ridning, cykling osv.

Jeg håber ovenstående har været med til at gøre dig klogere på, hvor du må cykle henne i skoven.

Du læser dette indhold, som er udarbejdet, fremstillet og skrevet for at tilgodese Perlen Odense. Hos Perlen Odense finder du en lang række lækre produkter - eksempelvis: Enamel øreringe. Heraf mærkatet, som du ser øverst.