skovspillene.dk

Forside
Skov
Leg
Læring

Hvor Stor Er En Skov?
09. December 2020
Billede af: Pixabay

Hvor stor er en skov? Mens der ikke er nogle øvre grænser for, hvor stor en skov er, så er der til gengæld nogle minimumsgrænser for, hvor lille en skov kan være.

En skov skal som minimum bestå af en halv hektar - eller over 20 meter bred, for at den kan betragtes som værende en skov. Her er der tale om et bevokset område, der skal have træer.

Ikke ens regler for en skovs størrelse

Der er faktisk ikke ens regler for, hvor stor en skov skal være, for at den kan kaldes for en skov, rundt om i verden. Flere steder ses der på træernes højde. Det gøres der blandt andet i FN's Føde- og Landbrugsorganisation, FAO. 

Her er størrelsen på en halv hektar den samme. Men der er også krav til, at træerne kan blive over fem meter højt, samt at træernes kroner skal dække mindst 10 procent af arealset.

I Danmark er der i dag 625.000 hektar skov, hvilket betyder, at 14,5 procent af Danmark er dækket af skov. Der arbejdes målrettet hen imod, at Danmark i 2100 er dækket af mellem 20 og 25 procent skov.

Danmarks største skovområde er Silkeborgskovene, der strækker sig over 128 km2 - svarede til 12.800 hektar skov. Tidligere var Rold Skov faktisk den første. Den er på ca. 80 km2.

Du skal vide at: sidens tekst er udviklet for avXperten. avXperten er kendt for at sælge f.eks: papir makulator. Tusind tak for støtten, siger vi.